You are currently viewing Recepta de la manjòvena
Manjòvenes

Recepta de la manjòvena

La manjòvena

Un postre tradicional sinònim de festivitat...

Entre una gran infinitat de deliciosos plats que pots trobar a la Vall d’Uixó, també oferim una àmplia varietat de postres típiques, entre els quals destaquen sens dubte les manjòvenes o també conegudes com rollets de mica.

Es tracta d’uns tradicionals dolços de origen musulmà fets d’una pasta molt lleugera sense sucre, solien ser utilitzades com a acompanyants de qualsevol tipus de celebració o festes de la localitat.

Un detall característic de les manjòvenes és la forma que has d’aconseguir amb els dits per a obtindre una corona quedant com una rosca un poc buida.

Es tracta d’uns tradicionals dolços de origen musulmà fets d’una pasta molt lleugera sense sucre, solien ser utilitzades com a acompanyants de qualsevol tipus de celebració o festes de la localitat.

Manjòvenes
Manjòvenes

Ingredients

  • 6 o 7 ous
  • Sucre
  • 1 got d’oli de gira-sol 
  • 300g de farina
  • 2 gots d’aigua

Preparació

En primer lloc, col·loquem aigua i oli en una cassola i posem a bullir. Posteriorment, en el moment que estiga bullint, s’afegeix tota farina de colp i s’apaga en foc immediatament. Removem de manera uniforme tots els ingredients fins a obtindre una massa homogènia, és a dir sense grumolls.

Deixem reposar i quan estiga tèbia, s’afigen els ous de manera successiva, d’un en un i es comença a remoure fins a aconseguir una massa homogènia novament.

A continuació, col·loquem un full de paper de forn sobre una safata i untem per damunt mantega o oli i  empolvorem un poc de sucre just per damunt. Amb ajuda d’una cullera agafem una cullerada de pasta per a col·locar-la sobre el paper.

Arribat este moment, realitzem un forat amb ajuda dels dits, en el centre de la massa i amb el dit anem girant la massa per a fer el forat més gran. El que s’obté finalment és una corona bastant irregular, repetim l’operació amb cadascuna de les manjòvenes.

Col·loquem la safata en el forn a 210° i coem durant 30 minuts aproximadament, Molt important, no obrir la porta del forn ja que baixaria el seu volum.

Com a últim pas, en el moment de servir, empolvorem sucre damunt d’elles i llest, gaudeix de les delicioses manjòvenes.