ESGLÉSIA DEL SANT ÀNGEL CUSTODI

Seu parroquial del Lloc de Dalt. Comença a construir-se en el segle XVII i s’amplia en el XVIII, amb la cúpula de teules blaves típica de Mediterrani. Destaca la seua col·lecció de frescos, obra de Jose de Vergara, que pinta La Glòria al voltant de 1760. És també d’admirar La Verge dels Àngels, llenç de mitjan segle XVII.

Cal destacar en la plaça la font, obra de Francisco Tomás i Traver, les restes de la llotja de Mostassaf- Almotacén, les restes subterrànies de la séquia major i la Casa Segarra, antic palau del Duc de Segorbe.

Galeria d'imatges

Vídeo de l'exposició "Els túnels de la Plaça de l'Àngel"

Sota la Plaça de l’Àngel, on se situa l’Església del Sant Àngel Custodi, existeix un sistema de túnels i séquies subterrànies per les quals circulava l’aigua. Aqueixa aigua es recollia de la Font de Sant Josep (del riu subterrani d’aigua dolça de Coves de Sant Josep) per a proveir a la població.

En l’actualitat s’estan portant acabe diferents estudis i investigacions per a comprovar el seu estat. Existeix a més un projecte per a habilitar la séquia amb la finalitat de realitzar visites a través d’aquests túnels subterranis. Encara que es coneix l’inici d’aquest sistema de proveïment d’aigua, lamentablement encara desconeixem on acaba.