INFORMACIÓ PRÀCTICA

La Vall d'Uixó

El municipi de la Vall d’Uixó està situat al sud de la província de Castelló, a la comarca de la Plana Baixa, a 7 km de la Mar Mediterrània i és la porta d’entrada del Parc Natural de la Serra d’Espadà. Amb 32.000 habitants, el principal atractiu turístic de la Vall d’Uixó és sens dubte Coves de Sant Josep, una cova que alberga el riu subterrani navegable més llarg d’Europa.

Com arribar

La seua situació estratègica i el gran nombre d’infraestructures amb les quals compte han aconseguit convertir a la Vall d’Uixó en un lloc de fàcil accés, connectat a través de tot tipus de transports amb la resta del món.

Arribar amb cotxe a la Vall d’Uixó és molt senzill. La ciutat està connectada amb el centre del país per la A-3 i amb la xarxa Mediterrània per la A-7 i a l’ara gratuïta AP-7.

Encara que la Vall d’Uixó no compta amb estació de tren, sí que disposen d’ella poblacions pròximes com Xilxes i Moncofa (8 km).

Existeix la possibilitat d’arribar a Castelló o València en AVE o AVLO (tren d’alta velocitat a baix preu) i utilitzar un tren rodalies per a arribar a les poblacions més pròximes: Moncofa, Xilxes o Nules.

AVSA és l’empresa encarregada del transport a la Vall d’Uixó. L’estació d’autobusos, arribada i eixida de cada ruta, està en el centre de la ciutat (a 2,5 km de Coves de Sant Josep).

Les principals rutes són:

 • La Vall d’Uixó – Sagunt – València (Línia 320).
 • La Vall d’Uixó – Castelló (Línia 324).
 • Urbà la Vall d’Uixó (Línia 329).

El municipi disposa de servei local i nacional:

 • Taxi Enrique Colás: 608 04 80 85
 • Taxi José García Sales:600 46 96 00
 • Taxi Manolo: 607 80 90 20
 • Taxi Antonio García Fernández: 646 58 33 60

Càrrega de vehicles elèctrics

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha activat diversos punts públics i gratuïts de recàrrega de vehicles elèctrics:

  • Al costat de l’Auditori Leopoldo Peñarroja, enfront de l’edifici de la EPA-EOI (Polígon Industrial la Moleta, S/N).
  • Junt a la Plaça del Parc (Av. Espanya)
  • Aparcament del Poliesportiu Municipal (C/ Belcaire, 3).
  • Plaça del 9 d’Octubre.
  • Estació d’Autobusos (Av. Agricultor).

Els pals de recàrrega són monofàsics de 7,5 kW i tenen un temps de càrrega d’entre 2 i 5 hores depenent del tipus de bateria del vehicle. Per a utilitzar-los cal descarregar una aplicació per al telèfon mòbil i donar-se d’alta també gratuïtament.

Turisme actiu i esport

La Vall d’Uixó compta amb una important xarxa de senderes, on destaquen els dos homologats: el PR-V-164, que parteix des dels Coves de Sant Josep i el PR-V-241, de 14 km de longitud. Aquests recorreguts de muntanya no sols permeten conéixer la naturalesa i els valors paisatgístics del municipi, sinó també aproximar-se a un important patrimoni militar tant d’època andalusina, com de la Guerra Civil, a més d’un patrimoni etnogràfic, on destaca l’arquitectura de la pedra en sec, tècnica declarada en 2018 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Esdeveniments esportius

D’altra banda, el calendari esportiu de la Vall d’Uixó compta amb esdeveniments que van des de l’atletisme, la muntanya o *BTT, fins i tot alguns de caràcter regional i estatal:

 • Open BTT XT
 • Woman Trail (juny)
 • Duatló la Vall d’Uixó
 • Carreres 5K y 10K
 • Cross la Vall  
 • Pujada a Pipa
 • Trofeu Ciclista Sant Isidre
 • La Machacà BTT
CED Elit femení
Coves de Sant Josep
Woman Trail 2018

Oci i cultura

Auditori
Auditori Leopoldo Peñarroja

Oferim als nostres visitants una interessant oferta per a tota la família: en el Paratge de Sant Josep, on se situa Coves de Sant Josep, hi ha un ampli programa orientat a xiquets, amb demostracions sobre la prehistòria. El paratge natural també compta una intensa agenda d’esdeveniments musicals per a tots els públics, on destaca el Singin’ in the Cave, amb concerts de grups musicals de primera línia que ofereixen els seus concerts dins de la cova.

L’Auditori Leopoldo Peñarroja ofereix igualment una variada programació anual, amb espectacles que van des de l’òpera i concerts de tots els gèneres fins a actuacions teatrals. En el següent enllaç pots consultar la seua programació anual:

Així mateix, la nostra extensa agenda cultural ofereix també un ampli ventall d’esdeveniments per a tots els públics durant tot l’any. Tota la informació sobre esdeveniments i activitats culturals la trobaràs publicada diàriament en nostres RR.SS.:

De març a octubre, quasi de manera ininterrompuda, es desenvolupa la nostra completa agenda festiva. Dues festes patronals declarades d’Interés Turístic Nacional amb un ampli programa d’actes, les Falles al març, Les Penyes en Festes a l’agost, una interessant Setmana Santa i multitud de festes populars que omplin carrers i places. També mereixen esment les fires anuals que se celebren a la ciutat de la Vall d’Uixó, especialment la Fira de Nadal i la Fira Agrícola i Comercial de Sant Vicent, de gran importància regional.

Gastronomia

Gràcies a la privilegiada ubicació de la Vall d’Uixó, entre la Mar Mediterrània i la Serra d’Espadà, la nostra gastronomia compta amb diferents influències fàcilment recognoscibles. Entre elles destaca la marcada influència mediterrània, amb una gran varietat d’arrossos i cítrics entre les nostres receptes més populars. No obstant això, el nostre plat més representatiu, l’empedrao, té el seu origen en el medi rural, ja que solia ser elaborat per caçadors a la tardor-hivern.

A més d’això, la nostra ciutat ofereix una àmplia oferta de restauració per a tots els gustos i butxaques, igual que una gran oferta comercial amb mercat setmanal tots els divendres en la Plaça del Mercat.