COVES DE SANT JOSEP

Les Coves de Sant Josep alberguen el riu subterrani navegable més llarg de tota Europa. Una joia natural única que permet endinsar-se en les entranyes de la Serra d’Espadà a través d’un camí traçat per l’aigua durant mil·lennis. A més d’un paisatge subterrani privilegiat, Coves de Sant Josep i el seu entorn són un importantíssim enclavament cultural on destaquen les pintures i gravats prehistòrics únics en tota la comarca localitzats en l’entrada de la cova, així com el Poblat ibèric de Sant Josep, un jaciment arqueològic visitable situat en la part superior del turó que alberga les Coves de Sant Josep, al costat de l’Ermita barroca de la Sagrada Família.

Sala de les Rates Penades

Des de fa segles el Paratge de Sant Josep ha servit d’assentament als habitants que poblaven la vall, per la qual cosa no es coneix la data concreta del descobriment del riu subterrani. No obstant això, hi ha constància que la cova va estar habitada fa més de 15.000 anys (en el Paleolític Superior) com es pot evidenciar gràcies a les pintures rupestres i restes trobades en el seu interior. La proximitat d’un Poblat ibèric també ens indica que en aqueixa època la cova va ser coneguda i explorada, igual que durant la llarga dominació romana, a la vista d’una làpida trobada.

Coves de Sant Josep
Boca del Forn
Galeria Seca
Galeria seca
Galería seca
La Cascada de la Flor a la galeria seca

Visita en barca les Coves de Sant Josep

Visita en barca
Visita en barca a les Coves de Sant Josep

Aquest paisatge subterrani es pot visitar en un agradable passeig amb barca acompanyats sempre per un guia-barquer/a. Per a iniciar a la visita s’accedeix fins a un embarcador i seguidament es puja a una barca manejada manualment amb un vara de fusta pel barquer/a.

La visita inclou un tram amb barca de 800 metres i un recorregut a peu de 250 metres per una galeria seca. La duració és d’aproximadament 45 minuts, amb una temperatura constant de 20 °C al llarg de tot l’any, la qual cosa fa d’aquest enclavament natural un atractiu turístic visitable en qualsevol època de l’any.

Després del recorregut i amb la sensació d’haver realitzat un viatge a través del temps, podràs gaudir en el seu entorn d’un magnífica oferta en oci i diversió per a tota la família.

Altres activitats a Coves de Sant Josep

espeleokayak

Espeleocaiac

Endinsa't amb caiac en les seues tranquil·les aigües.

Singin' in the Cave

Descobreix aquest increïble cicle de concerts en acústic.