ERMITA DE SANT ANTONI ABAT

Ermita de Sant Antoni Abat

L’Ermita dedicada a sant Antoni Abat i Santa Bàrbara es troba als afores de la ciutat, a uns 214 m sobre un xicotet turó enfront del Paratge de Sant Josep.

Aquest senzill temple va ser construït entre els segles XVII i XVIII. És una ermita xicoteta i amb aire rústic, amb un recinte més modern adossat a la seua esquerra per a acollir a pelegrins. L’interior és rectangular amb parets de maçoneria.

La façana és rectangular, rematada amb una campana i creu. La porta de llinda està emmarcada per dovelles grogues irregulars i sobre ella es troba un retaule ceràmic amb la imatge de Sant Antoni Abat en la qual pot llegir-se: Ermita de San Antonio. Restaurada el 17-1-1972.

Es pot accedir caminant des de l’aparcament del Paratge de Sant Josep, prenent les indicacions de la Senda XYZ (Ruta 1). A través d’una pista de terra, està a 800 m de distància de l’aparcament de Coves de Sant Josep.

El 17 de gener se celebra la festivitat de Sant Antoni Abat, protector dels animals, amb una romeria que parteix de l’Ermita de la Sagrada Família amb la imatge del sant portada a coll. Després de la missa i la benedicció dels animals, s’esmorza en els seus voltants.

Galeria d'imatges