POBLAT IBÈRIC DE SANT JOSEP

Conjunt arqueològic declarat Bé d’Interès Cultural per Ordre Ministerial 07/04/81 (BOE 14/04/81). El Poblat de Sant Josep està situat sobre el tossal del mateix nom, va ser construït en l’Edat del Ferro, encara que va tindre la seua època d’esplendor durant l’etapa ibèrica (entre els segles VI i II a. C.) i a finals de l’Imperi Romà (segles IV i V d. C.). L’assentament inclou un xicotet recinte emmurallat protegit per torres de planta quadrangular, de les quals queden encara vestigis.

Vista aérea yacimiento arqueológico
Panoràmica aèria del Poblat de Sant Josep
Interior del jacimient arqueològic

La muralla va ser alçada amb basament de mamposteria, obra feta amb pedres desiguals i ajustades. Tot i que només s’ha aconseguit excavar vora un 20% de l’assentament, aquest jaciment és un magnífic exemple d’urbanisme ibèric, conservant una bona part de la seua acròpoli, gran part de la muralla (més de 40 m) tres torres quadrades, carrers, escales i altres restes de gran importància històrica.

Com arribar

Per arribar al jaciment arqueològic es pot pujar per una escalinata que naix a la dreta de l’entrada a Coves de Sant Josep, al mateix Paratge de Sant Josep. Després de uns 120 escalons, es veu a ma dreta l’Ermita de la Sagrada Familia, des d’on s’inicien les visites guiades, i al fons de la plaça comença la passarel·la metàl·lica que porta al mirador gratuït.

Recomanem deixar el vehicle a l’aparcament gratuït del Paratge de Sant Josep i pujar caminant fins al jaciment.

Visites guiades

Poden conèixer en profunditat l’interior de l’assentament a través de les visites guiades que ofereix la Tourist Info de la Vall d’Uixó, situada al parking del Paratge de Sant Josep. La visita costa 3€/pax, els menors de 13 anys entren gratuïtament. L’adquisició d’entrades es pot realitzar presencialment a la Tourist Info o a la taquilla de les Coves de Sant Josep; o bé de manera online a través del següent enllaç:

Visitas guiadas
Realització d'una visita guiada

Art Rupestre i Poblat ibèric

Actualment, en col·laboració amb el Museu de la Valltorta, oferim una volta al mes una visita guiada vinculada amb l’Art Rupestre de l’interior de Coves de Sant Josep. Aquesta visita inclou, pel mateix import, la visita a l’embarcador de Coves de Sant Josep i la visita guiada al jaciment arqueològic. Amb unes 2h aproximades de visita, en aquesta activitat es descobreixen les troballes de les diferentes campanyes arqueològiques tant de Coves de Sant Josep, com del Poblat ibèric de Sant Josep. Més informació:

Arte rupestre
Embarcador de Coves de Sant Josep