VIA FERRADA ELS SANTS DE LA PEDRA

Vía Ferrata Sants de la Pedra
Via Ferrada de Sants de la Pedra
Vía Ferrata Sants de la Pedra
Cingles de Tido (Penyalba)

Descripció

La Via Ferrada dels Sants de la Pedra es troba en el massís rocós de Penyalba, un punt emblemàtic de la Vall d’Uixó en el cim del qual se situa una xicoteta capella dedicada a Sant Abdó i San Senén. Aquests sants els coneix la tradició popular com els Sants de la Pedra, ja que se’ls considera protectors contra les tempestes de granís que arruïnen els cultius i que normalment es formen en aquesta direcció.

Instal·lada en una paret rocosa de la zona coneguda com Cingles de Tido, la nova via ferrada es troba en un vessant sobre el Barranc d’Aigualit, amb unes vistes inigualables de la zona. Té un important desenvolupament horitzontal i està equipada amb diferents jocs aeris com un pont de cable, un pont tibetà, un pas en pèndol i el batejat com el Pas del Pardalet amb tres trapezis penjats d’un sostre rocós.

Especificacions

Cartell informatiu de la via ferrada
Vía Ferrata Sants de la Pedra
Via ferrada

Cal assenyalar que encara que la via ferrada és de lliure accés, és necessari tindre experiència prèvia, comptar amb el material necessari i estar federat en muntanya. En cas contrari, el públic general pot realitzar l’activitat de la mà d’empreses de turisme actiu i guies acreditats. Per a conéixer quines empreses es poden contractar, contacta per favor amb la Tourist Info de la Vall d’Uixó: 964 660 785 o vallduixo@touristinfo.net.

Normes d'ús per a l'accés lliure

  • Via únicament d’ascens.
  • Està prohibit accedir sense l’experiència necessària o sense el material específic obligatori.
  • Menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult responsable.
  • S’ha d’assegurar amb corda a tot usuari el pes del qual estiga fora del rang d’efectivitat del dissipador establit pel fabricant.
  • Només una persona per tram de cable.
  • Mantindre’s assegurat al cable en tot moment.
  • Comprovar que els mosquetons es tanquen després de cada maniobra.
  • En cas de tempesta elèctrica, ha d’allunyar-se al més prompte possible de l’equipament de la via.
  • Està prohibit transcórrer per davall de l’itinerari de la via ferrada, excepte cas d’extrema necessitat, ja que existeix un risc elevat de caiguda de pedres. Si es pretén accedir al sector de vies d’escalada, existeix una sendera per l’altre costat de la penya.

Com arribar

L’accés a la via es pot realitzar en vehícul, per la pista coneguda com a Camí de Penyalba, a la qual s’accedeix des del C/ 12 del Barri Carbonaire, en el nucli urbà. Encara que hi ha un xicotet aparcament, es recomana accedir amb el mínim nombre de vehicles possible, atés que en la pista existeixen trams més complicats on no és possible l’encreuament de dos vehicles. Una vegada en l’aparcament habilitat, es pren una senda d’aproximació de tres minuts per a arribar al punt d’inci de la Via Ferrada dels Sants de la Pedra.