Camper Fest 2022

Celebrant el Dia Mundial del Turisme
(27 de setembre)

El Dia Mundial del Turisme declarat per l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb seu a Madrid, se celebra cada 27 de setembre amb diverses activitats turístiques a tot el món. 

Aquest esdeveniment se celebra per a conscienciar a la comunitat internacional sobre el valor social, cultural, polític i econòmic d’un sector tan transversal com el sector turístic.

La data es va triar per coincidir amb una fita important en el turisme mundial: l’aniversari de l’aprovació dels Estatuts de l’Organització Mundial del Turisme el 27 de setembre de 1970.

En el nostre cas, a la Vall d’Uixó decidim reivindicar el valor d’aquest sector per a la societat creant aquest vídeo d’uns pocs segons que recullen alguns dels llocs més emblemàtics del nostre municipi.

Camper Fest 2022

A més, enguany per a commemorar el Dia Mundial del Turisme celebrem l’esdeveniment Camp Fest 2022 en el Paratge de Sant Josep. Una trobada entre caravanes, autocaravanes, furgonetes i campers que va comptar amb música en directe, gastronomia, zona amb food trucks i tallers mediambientals per a xiquets i xiquetes.

Així mateix, a l’esdeveniment es va habilitar una zona de exposició de vehicles camperitzats amb la col·laboració de la empresa local Camper Estilo, on els assistents van poder conéixer de primera mà l’últim en equipament per a autocaravanes i campers.

Passeig del Paratge de Sant Josep amb música en directe (Camper Fest 2022)

Durant tot el cap de setmana hem comptat amb actuacions musicals per a tots els gustos: rock, remember, jazz o música en valencià… Els nostres visitants s’ho van passar en gran!

Sent la primera vegada que s’organitza aquest esdeveniment, estem gratament sorpresos del bon acolliment que ha tingut aquesta primera convocatòria, de la qual segur coneixerem més edicions.

Molts d’aquests caravaners van aprofitar aquest esdeveniment del Camper Fest per a visitar els atractius de la zona: la nostra deliciosa gastronomia, rutes senderistes com la Senda XYZ o fins i tot els nostres recursos turístics per excel·lència del paratge: Coves de Sant Josep i el jaciment arqueològic Poblado de Sant Josep.

Turisme caravaning

Cada vegada són més els turistes que decideixen viatjar amb caravana, sobretot encoratjats per l’autonomia, flexibilitat i independència que ofereixen aquest tipus de vehicles. Arran de la pandèmia a més, han sigut moltes les persones que han provat per primera vegada aquesta manera de viatjar, més improvisada i normalment allunyada dels nuclis més turístics.

A causa d’aquesta tendència en auge, en els últims anys s’ha adequat l’aparcament del Paratge de Sant Josep per a potenciar-lo com a destí de l’anomenat turisme caravaning. Comptem amb 8 places senyalitzades per a la pernoctació gratuïta d’aquesta mena de vehicles, així com una estació de buidatge d’aigües grises i negres. En aquesta mateixa ubicació es localitza l’oficina de turisme, lavabos públics, berenadors, diverses fonts d’aigua potable i una aixeta d’aigua corrent per a les necessitats dels caravaners.

A més a més, a només 300 m hi ha situats restaurants i cafeteries, així com zona de jocs infantil. El supermercat més pròxim està a poc més d’1 km i el centre de la ciutat a 2 km de distància.

Leave a Reply